24 Mart 2016 Perşembe

HATAY USULÜ HUMUS





 Merhaba, bugün Hatay usulü “HUMUS” yemeğinin tarifini vereceğim.


Malzemeler


  •  Nohut 
  •  Tahin 
  •  Limon suyu 
  •  Domates 
  •  Maydanoz 
  •  Turşu 
  •  Kırmızı pul biber 
  •  Siyah zeytin 
  •  Tuz 
  •  Kimyon 
  •  Zeytinyağı 
  •  Bir – iki diş sarımsak (isteğe göre konulabilir)

Yapılışı


  Bir gün önceden ıslatılan nohut, haşlanır. Haşlanan nohut, öğütme makinesi varsa iyice ezilir yoksa da bir blender ile iyice ezilir. Macun haline gelen nohut özüne tahin karıştırılarak, üzerine ezilmiş sarımsak, tuz, limon suyu katılarak karıştırılır. Daha sonra servis tabaklarına iyice yayılır. Servis tabağımıza alıp yaydığımız humusun üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Kimyon, kırmızı pul biber, kıyılmış maydanoz, dilimlenmiş domates ve turşular ve siyah zeytinlerle güzelce şekil vererek yerleştirip süslenir. Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder